Pitigrilli: kokain

 2011.04.03. 21:21

„A gimnáziumban megtanulta a latin nyelvet, az algebrát és a hazugságot. Ez 3 olyan dolog, amire az embernek az életben minden percben szüksége lehet.”

„Vannak emberek, akik ha egy csepp eső éri őket, ágynak dőlnek, míg a halak egész életüket a vízben töltik és fogalmuk sincs róla, mi fán terem a reuma”

„-Miért tépdesi a szemöldökét?- kérdezte tőle egyszer egy fiatal lány.
-Kiki a rendelkezésére álló szőrszálakat tépdesi kora és neme szerint- felelte Tito.”

„A társadalom sok ilyen ellentmondást termel, becézőnév formájában ad vigaszdíjat bizonyos nyomorultaknak”

„Nincs órám. Az ember azzal rövidítette meg a napokat, hogy feltalálta az órát; az esztendőket pedig, hogy feltalálta a naptárt: nekem nincs se órám, se naptáram!”

„Aki télen nem visel felöltőt és közben azt hangoztatja, hogy ez sokkal egészségesebb, ha szép bundája volna, még az ágyban is hordaná.”

„Az abszintszínű égről kialvó csillagok fényének gyér csöppjei hullottak alá”

„A tiszta szerelmet élvezte, amely egyszerű, mint egy kéz, gyűrűk nélkül, vagy mint egy kibomlott hajfürt”

„Minden ember a megismerkedős első félórájában elmondja a legérdekesebb dolgokat, amiket tud. Aztán mindig ugyanazt a témát ismétli vagy variálja.”

„Gyermekkorom óta neveléssel gyötörtek. A nevelés nem egyéb, mint a hazugság iskolája. Úgy kell tennünk, mintha bizonyos dolgokról sejtelmünk sem volna, mert valakire kínosan hatna, ha észrevenné, hogy tudjuk. Mosolyognunk kell valakire, akinek a legszívesebben az arcába köpnénk. Azt mondani : ’Köszönöm’, amikor inkább azt mondanánk : ’Eriggy a pokolba’. Bizonyos idő múlva fellázadtam a nevelés ellen és kitűztem az őszinteség lobogóját’

„Mert bizony megtörténhetik, hogy az ember tífuszbacilust nyel és előbb bélinfekcióra, aztán maláriára kezelik, de mégis meggyógyul. Hanem ha az előírt gyógymódot alkalmazzák, még az is megeshetik, hogy tüdőgyulladásban hal meg.”

A bejegyzés trackback címe:

https://5flowers.blog.hu/api/trackback/id/tr822797204

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csengery Kristóf - EGYES, HÁRMAS, HATOS 2011.04.04. 17:25:28

Még meghalhatsz fiatalon,mert fiatal vagy most is– legalábbis annakérzed magad.Még kiszökhetsz az idő kapuján,levetheted a múlás és a romlásszégyenfoltos overallját – mégbeleájulhatsza mártír tisztaságba.De hát hiába töprengsz, mindeközbent...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nikbé 2013.05.15. 16:08:05

nem tudja valaki ,hogy hol lehet letölteni/megvenni ezt a könyvet? (:

levelekafan 2013.06.03. 13:03:58

@nikbé: én egy vásáron vettem, de most www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=kokain&ID=58764 címen tök olcsón hozzá lehet jutni. jó kis könyv, hajrá! (:
süti beállítások módosítása